Akkerwikke

Op onze zelfoogsttuin van 3 hectare (dertigduizend m2) in Maastricht boeren wij al biologisch sinds 2017. We telen een breed assortiment van wél meer dan 60 groente, tot wel 20 kruiden en lekkere  aardbeien. Wij kiezen voor smaakvolle, vitale rassen en selecteren de beste zaden.  Wekelijks is er een ruim assortiment van verschillende groente en kruiden oogstklaar en in het seizoen zijn er aardbeien.

Wij werken met veel passie en zorg aan een gezonde vorm van landbouw waarbij de bodem centraal staat. Wij kiezen voor een ruime vruchtwisseling met ruimte voor groenbemesters en rustgewassen en we zijn gecertificeerd biologisch.

Op onze akkers in Eijsden & Bruisterbosch verbouwen we  daarnaast de akkerbouwgewassen die wij na de oogst naar de zelfoogsttuin in Maastricht brengen voor uitgifte zodat je tijdens het zelfoogsten je akkerbouwproducten kunt meenemen.

Community Supported Agriculture

Een gezonde door de gemeenschap gedeelde biologische landbouw waarin samen word gewerkt aan duurzame, lokale voedselproductie. De opbrengsten zoals prachtige groente/bloemen, ontmoetingen, verbinding en ook de risico’s zoals een misoogst worden gedeeld.

Door je vooraf voor een volledig seizoen aan de oogst te verbinden verzeker je onze boeren van een inkomen en kunnen ze de teelten beter in plannen.

Zien waar je eten vandaan komt, hoe het groeit, wie er werkt aan de productie en als je wilt kun je daar je steentje aan bijdragen.

Word onderdeel van een gemeenschap die de verbinding aan gaat met de boeren en met elkaar.

Onze boeren en boerinnen

Sanne

Weet hoe het er aan toe gaat op het tuinbouwbedrijf en werkt met veel passie en aandacht.

Freek

Biologisch boer met hart en ziel. Houdt van de natuur en bewerkt onze akkers al een decennium.

Ons doel is te zorgen voor een breed assortiment aan groente en kruiden zodat je daar je huishouden volledig mee kunt voeden

Freek Mennen

Community

“Wat ik merk is dat je soms een gesprek hebt met andere deelnemers, en dat is ook leuk omdat de meeste mensen gelijkgestemd zijn en geinteresseerd in hetzelfde namelijk voedsel, gezondheid en natuur. Dus dat is extra fijn"
“Het geeft mij op een bepaalde manier voldoening om bij te dragen aan het systeem. Het is een primaire behoefte van mensen om te eten, en ik denk dat ik mij er goed bij voel om er een waardevolle bijdrage aan te leveren door hier te werken"
“Afgelopen zaterdag was ik hier bij de wied-dag, dat was echt leuk. Ik had het goed naar mijn zin samen met mensen van allerlei achtergronden. Op deze plek heb je hele andere gesprekken dan bijvoorbeeld in het café"

Locotuinen heet nu Akkerwikke!

83